BNedimovic-MVucevic-poljo-skola-FutogМинистар пољопривреде Бранислав Недимовић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетили пољопривредну школу са домом ученика у Футогу, обишли школску економију и присуствовали свечаној академиjи поводом школске славе Светог Саве.

Недимовић је рекао новинарима да развоја пољопривреде и прехрамбене индустије не може бити без кадрова, а пољопривредна школа у Футогу и сличне школе широм Србије, како је казао, управо стварају кадрове који ће допринети развоју.

Недимовић је подсетио да су се пре месец дана на Пољопривредном факултету у Земуну окупили директори свих пољопривредних школа и да се разговарало управо о образовању и о развоју пољопривреде што је сегмент који је, како је истакао, у прошлости био занемарен.

“Пољопривредна школа са домом ученика у Футогу и све сличне школе у Србији имаће комплетну подршку ресорног министарства, јер без оваквих школа нема развоја ни пољопривреде, ни прехрамбене индустрије”, рекао је Недимовић.

Mинистар је нагласио да без основних ресурса, односно, без земљишта и стоке, школе као што је пољопривредна у Футогу не могу на прави начин спровести практичну наставу, па је, како је нагласио, јако битно обезбеђивање тих ресурса.

На питање новинара да прокоментарише чињеницу да је Италија показала интересовање за финансирање рада пољопривредне школе у Футогу, Недимовић је рекао да се у више наврата сусретао са амбасадаром Италије и да су разговарали о тој теми.

“Италијани су заинтересовани за финансирање рада у свим пољопривредним школама у Србији али је неопходно направити пројекат шта је потребно као донација тим школама и верујемо да ће тај пројекат бити завршен на пролеће”, рекао је Недимовић.

Милош Вучевић је истакао да је Пољопривредна школа у Футогу прави пример добре организације научне и практичне наставе и да се у тој школи одвија дуална настава о којој се све више говори.

“Наша обавеза је да учиними све да ђаци који долазе да уче о пољопривреди имају што боље услове за рад, а број уписаних ученика у Пољопривредној школи у Футогу је залог за развој пољопривреде” оценио је Вучевић.

Директор Пољопривредне школе у Футогу Душан Гагић рекао је да је част што су у школи на дан школске славе гости министар пољопривреде и градоначелник Новог Сада.

Гагић је истакао да је пољопривредна школа у Футогу највећа пољопривредна школа у Србији и да у њој поред теоретске наставе ученици изводе и практичну наставу на школској економији.

Пољопривредну школу са домом ученика у Футогу похађа 800 ученика.

Недимовић и Вучевић на прослави славе Светог Саве у Пољопривредној школи у Футогу

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *