6276Овог викенда на програму су мечеви 13. кола Суперлиге Србије за одбојкашице. У једном од два војвођанска дербија, суботички Спартак у Футогу је остварио максималну победу.

Важан меч у борби за опстанак у елитном рангу одигран је у Футогу, где је у госте дошао Спартак, који је домаћима препустио 16, 14, па 21 поен.

Прву осетну предност Суботичанке су стекле средином првог сета. У редовима Футога пријем није добро функционисао, а проблеме са организацијом игре тренер Спасоје Милићевић покушао је да реши променом техничара, али без успеха.

У другом делу игре до изражаја додатно је дошла висина Спартака, па је прорадио и блок, да би тек трећи сет понудио праву борбу.

Неизвесно је било све до финиша, када је ипак више снаге и концентрације имао гостујући тим, за заслужену и убедљиву победу.

Најефикаснија у Спартаку била је Милана Раљић са 16 освојених поена. На другој страни, пола од тога уписала је Наташа Дробац.

Овом победом Спартак је практично обезбедио опстанак у суперлигашком друштву, а у наредном колу чека га гостовање код Јединства, док ће Футог борбу наставити у гостима код Црвене звезде.

Извор: rtv.rs

Максимална победа Спартака у Футогу

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *