Нови Сад ће из градске касе у овој години издвојити 221 милион динара за улагање у основне школе.

????????????????????????????????????

У Новом Саду има 37 основних школа, а већина ипак неће добити значајнија средства и скоро трећина, 60 милиона динара, отићи ће за школу у Сремској Каменици. Основна школа “Јован Јовановић Змај” у Каменици добиће 36,6 милиона динара за уградњу топлотних пумпи, затим 22 милиона динара за одељење ове школе у Лединцима где ће се довршити фискултурна сала, као и преко два милиона за техничку документацију и видео надзор, пише 021.rs.

Уградња топлотних пумпи ће бити урађена и у ОШ “Вељко Петровић” у Бегечу и то ће коштати скоро 22 милиона динара, док ће ОШ “Десанка Максимовић” у Футогу за исте радове припасти 28 милиона динара.

380415_309237185762578_1187887089_n

За руменачку Основну школу “Свети Сава” је из програма инвестиционих улагања предвиђено преко 10 милиона динара и са тим новцем ће се извести низ мањих радова на одржавању објеката, између осталог и прикључивање школе на јавну канализацију.

У Основној школи “Јован Дучић” у Петроварадину са преко 39 милиона динара биће урађен низ радова на обнови фасаде, замени прозора и крова, а уредиће се двориште и поставити тартан подлоге на кошаркашком и рукометном игралишту.

У Основној школи “Никола Тесла” на Телепу ће се са скоро 33,5 милиона динара финансирати изградња спортских терена и техничка документација за уградњу топлотних пумпи.

Значајнија средства ће отићи и за ОШ “Мирослав Антић” – 7,4 милиона за завршетак пројекта енергетске ефикасности, ОШ “Жарко Зрењанин” – четири милиона за уређење дворишта и ОШ “Прва војвођанска бригада” – 2,5 милиона динара за хидрантску мрежу.

Са 2,7 милиона динара финансирати израда техничке документације за надоградњу Основне школе “Жарко Зрењанин”, а са скоро два милиона пројектовање надоградње Основне школе “Прва војвођанска бригада”.

У Основној школи “Јожеф Атила” на Телепу неће бити радова и Град ће из буџета дати само 593.000 за пројекат уградње топлотних пумпи.

Седам школа добиће по 450.000 динара за куповину рачунара, а из буџета ће се издвојити 1,7 милиона динара за видео надзор за три школе – ОШ “Соња Маринковић”, ОШ “Васа Стајић” и школе у Руменки.

ОШ “Десанка Максимовић” у Футогу добија 28 милиона динара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *