Међународна омладинска размена „Интеркултура кроз спорт, позориште и друштвене игре“, у организацији Центра за мултикултуралну сарадњу „Жил Верн“ биће одржана од 18. до 27. августа у Ученичком дому у Футогу. 
4

Циљ тог интернационалног пројекта је да подстакне боље разумевање међу младима, користећи разне активности, од позоришних, креативних радионица, циркуских и музичких до спортских. Центар „Жил Верн“ биће домаћин младима из Белгије и Француске из организација „Мироир Вагабонд“ и „Д’Ецоувес верте“, а у Ученичком дому Пољопривредне школе у Футогу окупиће се укупно 45 учесника.

Осим планираних активности, које укључују креативне радионице, млади из других земаља упознаће наш град и околину, српску културу и обичаје. Организован је обилазак центра града, који обухвата друштвене игре за упознавање културних знаменитости и пикник у Дунавском парку, затим посета Штранду и Петроварадинској тврђави (Градски музеј и катакомбе), као и обилазак Сремских Каловаца и Стражилова.

У реализацији тих активности Центар „Жил Верн“ добио је пуну подршку Града Новог Сада, који им је, у сарадњи с Пољопривреном школом из Футога и Музејом града Новог Сада, обезбедио обилазак музеја и катакомби, сувенире и аутобус за учеснике.

Та омладинска размена одобрена је од Темпус фондације, као представника Националне агенције Србије за пројекте Европске уније и за програм „Еразмус+“ дела за младе.

Извор: dnevnik.rs

Међународна омладинска размена у Футогу од 18. до 27. августа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *