Литургијска катихеза у Футогу, субота акатиста 2018. (1) - фото

У суботњи дан пете седмице Свете четрдесетнице, када Црква пред нас кроз богослужење износи пресветли пример Пресвете Богородице, којој надахнутим и освештаним текстом благовештенског акатиста узносимо благодарност и величање, ученици верске наставе предвођени својим надлежним катихетама и вероучитељима Миладином Божиловићем, Јованом Салаћинином, Мирославом Стојановићем, Браниславом Илићем и Стојаном Шипком, узели су активно учешће у светој Литургији служеној у футошком Световрачевском храму, делатно показавши да је Евхаристија извор и врхунац верског образовања.

Литургијска катихеза у Футогу, субота акатиста 2018. (9) - фото

Литургијска катихеза у Футогу, субота акатиста 2018. (6) - фото

Литургијска катихеза у Футогу, субота акатиста 2018. (8) - фото

Литургијска катихеза у Футогу, субота акатиста 2018. (7) - фото

Светом Литургијом началствовао је протонамесник Борислав Милић, уз саслужење протонамесника Миливоја Шемића. По већ устаљеној освештаној и благословеној пракси сва деца су након поступне припреме од стране својих вероучитељâ, приступила Светој чаши. У свом надахнутом пастирском слову отац Борислав је поучио сабране о значају активног литургијског живота, исказујући радост што види храм испуњен децом која су жедна Бога и речи Божје. Отац је подсетио на величину и значај вероучитељске службе и похвалио велики и неизмерни труд надлежних вероучитељâ јер својим дивним примером и делом преносе своје знање ученицима који су им поверени, упућујући их на сигурни и једини спасоносни пут заједнице са Господом.

Литургијска катихеза у Футогу, субота акатиста 2018. (5) - фото

 

Литургијска катихеза у Футогу, субота акатиста 2018. (4) - фото

Литургијска катихеза у Футогу, субота акатиста 2018. (2) - фото

После заамвоне молитве служен је парастос и узнесене су усрдне молитве за сву браћу и сестре наше који су пострадали од руке непријатеља у НАТО бомбардовању.

Литургијска катихеза у Футогу, субота акатиста 2018. (3) - фото

Литургијска катихеза у Световрачевском храму у Футогу

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *