Министар спорта и омладине Србије Вања Удовичић изјавио је данас у Ветернику да ће до краја ове године бити обезбеђена спортска опрема за 250 фискултурних сала у Србији.

IMG_1650

“Данашњом посетом фудбалским клубовима у Бегечу, Футогу и Основној школи ”Марија Трандафил” у Ветернику, где смо донели симболичну донацију, спортску опрему, желимо да пошаљемо јасну поруку да ћемо обезбедити једнаке спортске услове за сву децу, без обзира да ли живе у урбаним срединама, градовима или мањим местима”, рекао је Удовичић.

“Најбољи начин да видите како локални клубови живе и дишу јесте да дођете у те локалне клубове и у то се уверите, и видите какве добре пројекте они имају. Зато сам данас овде. Истински хероји Србије су наши најмлађи спортисти, који на најбољи начин промовишу наше градове, покрајину и нашу земљу”, рекао је министар.

Он је, заједно с градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, школи у Ветернику, уручио донацију ресорног министарства и Савеза за школски спорт Србије – 40 лопти за одбојку, рукомет, кошарку и фудбал, два гола за фудбал и два коша и табле.

“Настављамо акцију донирања спортске опреме, јер желимо тиме да нашој деци, али и њиховим наставницима физичког васпитања, обезбедимо што боље услове за тренирање, да их подстакнемо да са више мотивације похађају часове физичког”, рекао је Удовичић, посебно похваливши мере Града Новог Сада у области школског спорта.

2906_udoviccich_futog_pok

“Један динар више уложен у спорт је три динара мање уложених у здравство у будућности”, рекао је Удовичић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да се радује када види децу на теренима, и нагласио да је политика Града усмерена на подршку предшколском и школском спорту.

2906_vuccevich_izj_11

“Град Нови Сад прошле године покренуо је акцију да све спортске школске сале два дана у току недеље морају бити дате на бесплатно коришћење, тако да деци чији родитлеји не могу да плате тренинге буде омогућено да тренирају”, рекао је Вучевић.

Директорка Основне школе “Марија Трандафил” у Ветернику Милијана Граховац Проле захвалила је министру Удовичићу на донацији, нагласивши да та школа промовише спорт – одбојку, карате, гимнастику и све друге спортове, и да успешно реализује пројекат “Школе у спорт”, уз подршку Града Новог Сада.

Извор: dnevnik.rs

Вучевић и Удовичић обишли спортске клубове у Футогу, Бегечу и Ветернику

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *