Такмичење у Новосадској лиги, петом рангу домаћег клупског фудбала, почеће 24. августа.

mladost_satelit

Након напете сезоне у Новосадској лиги и заслуженог одмора, тимови из Новог Сада и околине увелико се налазе у фази припрема за сезону 2019/20. Трчи се и шута се лопта од Бегеча до Жабља и од Сирига до Kовиља.

У протеклих годину дана, једини тим са континуитетом била је Младост са Сателита, која се изборила за пласман у Војвођанску лигу “Југ”, док ТСK из Темерина није успео да прође Јадран у баражу.

Најубедљивији у Градској лиги ове сезоне биле су екипе западно од Новог Сада. Сигурно прво место обезбедио је Футог, а прате га Ветерник и Бачка из Бегеча.

Друго и треће место у Новосадској лиги прошле сезоне заузели су ТСK и РФK Нови Сад, али ниједном од та два тима није успело оно што је успело Јединству из Руменке, а то је да упише све победе у другом делу шампионата. Нешто је на полусезони “кликнуло” у тиму Јединства и кренули су да газе све редом на путу до четвртог места.

На том путу путу су тукли и првопласирану Младост на Сателиту са 4:1, другопласираном ТСK-у су утрпали пет комада (5:1), а на гостовању су савладали и Нови Сад са 2:0. Уколико Руменчани понове игру из пролећног дела шампионата у сезони 2019/20, изгледне су шансе да дођу до промоције у Војвођанску лигу “Југ”.

Истог викенда када стартује Новосадска лига, са утакмицама ће почети и тимови у најнижем домаћем рангу – Градској лиги Нови Сад.

Извор: 021.rs

Футожани, Ветерничани и Бегечани у “елитнијем” рангу

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *