Зијах Соколовић, доајен позоришне сцене и краљ монодраме долази 29. октобра у KЦ Младост у Футог са својом представом „Лијево десно глумац“!

Kао што се и очекује, маестро монодраме доноси нам нешто више од обичног театра и, како каже – ово је и представа и предавање и тимбилдинг и радионица; представа која ће покушати да дочара и објасни свакоме из публике да је глумац у сопственом животу и како да буде уметник у свом животу.

Представа је заказана за 20 часова и траје између 90 и 120 минута.

Улазнице можете купити већ сада на благајни KЦ Младост и у GIGS TIXу, по ценама од 1000, 900 и 800 динара за партер I, партер II и партер III.

71147426_2523662804572988_6114081942393585664_n

Више О ДЕЛУ:

Зијах А. Соколовић, духовито, филозофски, кабаретски, са низом примера и поређењем стварности и театарске уметности, учи гледаоце да схвате да су и они „глумци у свом театру“ и да могу бити уметници у свом животу. Ако своје животне „дате околности прве драмске радње“ анализирају театарски „објективно“.

Нека од кључних питања на која ова представа покушава дати одговоре су: Да ли наш „живот“ као „прву драмску радњу“ разумемо објективно или субјективно у „датим околностима“? Да ли у свакодневном животу „првих драмских радњи“ и ми можемо бити и постати уметници? Зашто нам се догађа текст „немам времена“ или „ако будем имао времена“ или „ако нађем времена“?

За 50 година глумачког живота добитник је 76 награда за свој уметнички рад. Свака „дата околност“ припада некој „првој драмској радњи“. Kроз овај текст истиче да свака „прва драмска радња“ има свог режисера и писца.

„Лијево десно глумац“ 29. октобра у KЦ Младост

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *