Културни центар “Младост” из Футога позива младе песнике да учествују на конкурсу “Љубав (ни)је само реч”, који је отворен до 29. фебруара.

Право учешћа имају песници узраста до 15 година. На конкурс се доставља једна песма, пожељно је да није награђивана на литерарним конкурсима. Песме могу бити на српском, хрватском и босанском језику, а уколико стварате на другим језицима, уз оргинал морате да пошаљете и превод на један од наведених језика.

ljubav-vizual-1

Радови се достављају у електронској форми на мејл: konkurs.ljubav@mail.com Биће додељено 9 награда:

I, II i III награда у категорији млађих младих песника (до IV разреда) I, II i III награда у категорији старијих младих песника (до 15 година). Три FB награде – за песме које буду имале највише “свиђања” (50 песама по избору жирија биће објављене на FB страници КЦ Младост – kicmladost.futog у среду 25.марта и гласање траје до 30.марта у подне)

Резултати Конкурса биће објављени 31.марта 2о2о.

Чланови жирија су: Душан Поп Ђурђев, песник; Катарина Новаковић, руководилац Дечјег одељења Градске библиотеке у Новом Саду и Александра Рајак, директорица КЦ Младост.

Најлепше песме биће изведене и награђене на Поетском дружењу “Љубав (ни)је само реч…” које ће се одржати 8.априла 2о2о.

50 најлепших песама биће објављено у збирци песама “Песмарица”.

Пријатељи овогодишњег Конкурса за најлепшу дечју љубавну песму су: Издавачка кућа Прометеј, Нови Сад; Градска библиотека Нови Сад; BB MINAQUA. Покровитељ је Град Нови Сад

Конкурс “Љубав (ни)је само реч” до 29. фебруара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *