Градска управа је расписала тендер за постављање семафора на две раскрснице, а у плану за ову годину је пројектовање семафора за још неколико раскрсница и пешачких прелаза.

pedestrain-safety-696x464

У току је тендер којим се тражи фирма која ће поставити семафор на углу улица Николе Тесле и Футошке, као и на углу Новосадског пута и Соње Маринковић у Ветернику. Први радови су процењени на скоро 10 милиона динара, а други на више од 9,5 милиона динара. На обе локације се семафори постављају због повећања безбедности саобраћаја због раније забележених незгода и несрећа.

У овој години су предвиђени и тендери за постављање семафора на углу улица Радомира Раше Радујкова и Стојана Новаковића, што ће коштати 10,2 милиона динара, као и за постављање семафора на пешачком прелазу у улици Народног фронта 52, што ће коштати око 5,3 милиона динара. Предвиђена је и градња семафора на пешачком прелазу у Јеврејској, код укрштања са улицом Васе Пелагића, што ће коштати шест милиона динара, као и семафора на пешачком прелазу код Футошке 34 у вредности од 3,1 милион динара.

Такође, УГЗИ спроводи и јавну набавку за пројектовање пешачког семафора на углу улица Лазе Нанчића, Павлека Мишкина и Булевара Европе. Израда пројекта је процењана на 458 хиљада динара.

Према плану набавки у 2020. ће бити и пројектовање семафора на углу Темеринског пута и Дечанске улице и Темеринског пута и улице Мајке Југовића у вредности од 700.000 динара, затим угла Булевара Европе и Бранка Бајића од око 550.000 динара, а иста вредност је пројекта за постављање семафора на раскрсници Темеринске, Доситејеве и Алмашке, као и на углу улица Бранка Радичевића, Југ Богдана и Темеринске и раскрснице Руменачке и Раде Kондића у Футогу.

УГЗИ је предвидео и тендер за пројекат Темеринског пута и Савске у вредости од 450.000 динара, као и постављање семафора на углу улица Царице Милице, Дунавске и Омладинске улице у Футогу, што ће коштати 1,2 милиона динара.

У плану је и израда пројекта семафора на раскрсницама Булевара патријарха Павла, Илирске и Сентелеки Kорнела и Булевара патријарха Павла и Илариона Руварца, што ће коштати 750.000 динара.

Ове године пројекат и постављање семафора на две раскрснице у Футогу

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *