“Футошко културно лето” је манифестација намењена најмлађим, али и старијим суграђанима која се одржава током јуна и јула у КЦ Младост у Футогу. Програми обухватају музичко – сценске програме, радионице, аниматорске програме, бал под маскама, позоришне представе, концерте и филмске пројекције. Садржаји су бесплатни за посетиоце и одржаће се на отвореном – на платоу КЦ Младост у Футогу (Цара Лазара 42).

 futo-ko-kulturno-leto

“Футошко културно лето” одржава се ове године 20.пут, у организацији Културног центра “Младост“ Футог и УГ Нот хопе wисх . Покровитељ манифестације је Град Нови Сад.

ПРОГРАМ – 17. и 18.јун

Програми Футошког културног лета до почињу у среду 17.јуна, у 18:00, МАСКЕНБАЛОМ и дружењем са Славицом аниматорком.

У четвртак 18. јуна у исто време, 18:00, посетиоце очекује представа за децу „Јелен Тривутин“ и дружење са Тим аниматорима.

ПРОГРАМ ОД 22. ДО 26. ЈУНА

У понедељак 22.јуна, у 17:00 на програму је радионица – Мала школа циркуских вештина, намењена деци и младима. Учесници радионица биће у прилици, уз дружење и помоћ инструктора из Креативног погона, да уче основне циркуске вештине (жонглирање, манипулација предметима, ход на штулама…); да покажу и развију своје таленте.
Циркуска педагогија има веома позитиван утицај на квалитет живота. Циркуске вештине, осим физичке издржљивости и гипкости, артикулације и координације покрета, доприносе развоју концентрације, будности духа и упорности, подстичу креативност, самопоуздање и самопоштовање.

Радионица „Мала школа циркуских вештина“ је на програму у понедељак 22.јуна, среду 24. и у петак 26.јуна. Учешће у радионицама је бесплатно, али пријаве су обавезне на бројеве телефона: 895 – 225; 060 320 56 15 и 060 320 56 01.

У уторак очекује нас Породични дан – игре без граница – када ће се породични тимови (родитељ – дете/деца) окушати у разноврсним играма. Сви које желе да учествују могу да пријаве свој породични тим на број телефона 895 – 225; 060 320 56 15 и 060 320 56 01. Игре без граница осмишљавају и воде Славица Полетановић и Тим аниматори.

У четвртак, у 19:30 љубитељи фолклора моћи ће да уживају у концерт Ансамбла народних игара и песама КЦ Младост са гостима.

У петак, 26.јуна, након радионице „Мала школа циркуских вештина“, у 19:30 на програму је представа Петар Пан, Алегрето театра из Вршца.

“Футошко културно лето” током јуна и јула у КЦ Младост

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *