Када је реч о традиционалним посластицама, баклава, као посластица која је на ове просторе дошла заједно са сеобом Срба и Отоманском влашћу, дефинитивно заузима водеће место. Породица Добромиров из Футога је отишла корак даље и одлучила да, поред других јединствених колача које производе, направи здраву баклаву.

Убацивши спонтано у своју прву произведену баклаву хељдине коре и жут шећер, Милица Бањац Добромиров је са супругом Душаном, одлучила да пре непуне три године оснује бренд и тржишту понуди јединствен и разнолик асортиман слатких, али здравих посластица, међу којима је баклава најпопуларнија.

poslastica

Брачном пару Добромиров у прављењу колача, са свим природним састојцима, помажу и две раднице. Тврдећи да је главни састојак тајни, као и да су прво истраживали тржиште, милица истиче да су на почетку купци били мало скептични, али да им се већ при првом залогају утисак променио, као и да им је од тог момента и број купаца и успеха растао.

Послујући данас са неколико водећих трговинских ланаца и са циљем да постану лидери у производњи баклава у Србији, Милица саветује све будуће предузетнике да се добро припреме пре изласка на тржиште и да првенствено верују у свој успех.

Како направити слатку, а здраву посластицу?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *