Мештани Футога годинама имају проблем са стварањем дивљих депонија на окретници аутобуских линија 53, 54 и 55. Трајно решење тражили су неколико пута од надлежних, а данас је по налогу комуналне инспекције, Јавно комунално предузеће “Чистоћа” почело уклањање смећа.

deponija-kik

Флаше, кесе, грађевински материјал – тако је до данас изгледала окретница аутобуских линија у Футогу. Тај проблем почео је пре десетак година, када су Футожани на том месту одлагали отпад, кажу мештани.

“Оно што нам највише смета јесте количина овог отпада. Прво се доносио тај грађевински отпад и затим након грађевинског отпада доношено је смеће, од пластике, метала, дрвета”, каже Теодора Морошиук.

Највећи проблем ствара велика количина смећа, али и непријатни мириси. И претходних година обраћали су се надлежнима, који су реаговали и уклонили отпад, међутим, како кажу мештани, немар људи поново је превладао.

“Проблеми су уназад пуно, пуно година. Било је пре једно две три године уређено, на неки ниво дотерано, међутим, сад су поново почели да бацају. Имамо ту фабрику за прераду хране, имамо гробље, туда народ пролази”, каже Младен Аћимовић.

Након одговора који је РТВ добила од Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, екипе “Чистоће” јутрос су биле на терену и са два камиона уклањале велику дивљу депонију.

Ипак, трајно решење тог проблема било би постављање контејнера, али и буђење свести људи да отпад не би требало бацати свуда.

Извор: rtv.rs

“Чистоћа” уклонила смеће са дивљих депонија у Футогу

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *