Град Нови Сад планира да ове године крене са градњом комплекса затворених базена у Футогу вредним више од 900 милиона динара, сазнаје 021.рс.

Screenshot_3

Иако идеја о градњи базена поред постојеће Спортске хале, недалеко од ОШ “Десанка Максимовић”, постоји већ годинама, те је било више најава градње, стављањем ове инвестиције у ребаланс градског буџета, локална власт показује намеру да са радовима крене ове године.

Током 2021. планирано је издвајање 105,8 милиона динара за техничку документацију и радове, док се у 2022. и 2023. планира још 802 милиона за ову инвестицију.

Kако се може видети у Програму уређења грађевинског земљишта у Футогу, градиће се комплекс затворених базена, уз спортску халу биће смештени ресторан, спортски терени на отвореном и дечије игралиште.

Kомплекс предвиђа зграду површине 7.200 квадратних метара, у којој ће бити изграђен базен ширине 25 и дужине 50 метара, са просечном дубином од два метра. Планира се и изградња дечијег базена, дубине 1,2 метара.

У оквиру комплекса биће изграђена и пратећа инфраструктура, односно коловоз, пешачке стазе и паркинг.

Спортски комплекс са базеном предвиђен је урбанистичким плановима још од деведесетих година прошлог века. Намера је да се грађанима Футога, Бегеча и Ветерника омогући бављење воденим спортовима, јер су тадашњи капацитети постали мали за потребе све већег броја становника Новог Сада, што је и данас случај.

Идеја је била да базен у Футогу, заједно са планираним објектом на Новом насељу, те изграђеним на Сланој бари, уз проширење комплекса на Спенсу и Сајмишту, формира мрежу градских базена. Међутим, тај план није реализован, а објекат на Сланој бари није довољан да покрије све потребе грађана, поготово у ситуацији када је, због квара, затворени базен на Спенсу – затворен.

Извор: 021.rs

Изградња базена у Футогу почиње ове године

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *